23. listopadu 2012

Opět mé oblíbené rúžové šaty a semišové kozačky...je to trapné, ale asi jsem závislá... :-)
Again, my favorite pink dress and suede boots ... it's embarrassing, but I'm addicted... :-)


22. listopadu 2012

Pamatuji se naprosto přesně, že když jsem si před dvěma roky koupila tyhle šaty, tak byly minimálně o deset centimetrů delší. A přesto, že se o ně starám podle návodu, jsou pořád kratší a kratší :-) a nepředpokládám, že jsem od té doby vyrostla :-) Zatím je tedy nosím jako šaty, ale cítím, že doba, kdy je budu muset přejmenovat na prodloužený svetr, je za dveřmi :-)
I remember exactly when I bought this dress two years ago, it was at least ten centimeters longer. And despite the fact that I care aboutit as directed, it is still shorter and shorter :-) and I do not suppose I have grown up since that :-) I still wear it as a dress, but I feel that the time when I'll have to rename it the elongated sweater is at the door :-)


21. listopadu 2012

Poslední z dárků, které jsem dostala k narozeninám... smetanová bunda, ke které patří ještě odpínací spodní díl, díky němuž se o pár centimetrů prodlouží, je od rodičů. Malého ďáblíka Hello Kitty jsem dostala od manžela.
The last of the gifts I got for a birthday... cream jacket, which also includes a detachable bottom, which makes it a few inches longer, is from the parents. Little devil Hello Kitty I received from my husband.


20. listopadu 2012

Na včerejší post jsem dostala moc hezký koment...Proč o tom píšu? Jednak na to nejsem příliš zvyklá, přece jenom každý vidí, že moc čtenářů tu nemám, ale hlavně proto, že mě až do teď nenapadlo, že moje outfity mohou někoho inspirovat :-) Zvlášť když mám pocit, že pro spoustu českých bloggerek musím být nejméně o tisíc let starší konzerva :-) Když jsem se rozhodla, že si tenhle blog založím, věděla jsem, že ho dělám hlavně proto, že mě to baví. Teď jsem ale dostala nový impuls, takže bych ráda všem, kteří stráví chvilku svého času tím, že si prohlídnou moje příspěvky, nebo mi dokonce zanechají nějakou zprávu, moc poděkovala, moc si toho vážím!
got a very nice comment on yesterday's post ... Why do I write about it? First, I am not used to it, after all, everyone can see that I do not have a lot of readers, but I decided to mention it mainly because I didn't think until now that my outfits can inspire someone :-) Especially when I feel that for a lot of Czech bloggeres I must be at least a thousand years older conservative :-) When I decided that I set up this blog, I knew that I was doing it mainly because I enjoy it. But now I got a new impetus, so I would like to say to all those who spend little of their time by reading my posts, or even leaving me a message, I thank you, I appreciate it!


19. listopadu 2012

Dobře, takhle jsou trochu odvážnější, ale jsou nádherné. Příště to tedy raději zkusím se spodničkou :-) nebo ne??? :-)
Well, wearing  dress this way is a little adventure, but this dress is wonderful. So next time I will better try to wear something under or not??? :-)


17. listopadu 2012

Růžové šaty od Petry Balvínové aspirují na nejoblíbenější v mém současném šatníku. A když vidím své vlasy na těhle fotkách, tak se modlím, aby mně už nikdy nenapadlo nechat si ustřihnout ofinu... :-) Já chci zpět svou patku :-)
Pink dress by Petra Balvínová aspire to be the most popular in my current wardrobe. And when I see these photos of my hair, I pray that I would never thought to have cut the fringe again ... :-) I want back my old hair :-)


16. listopadu 2012

Konečně se dostávám ke svým narozeninovým dárkům :-) tuhle sukni jsem si dala sama :-) a musím říct, že budí značný rozruch... Jak se vám líbí?
Finally, I come to my birthday gifts :-) This skirt I bought as a present for myself :-) and I have to say that it creates quite a stir among people... How do you like it?


14. listopadu 2012

Miluju tyhle kalhoty, naprosto. Přestože obecně kalhoty moc nenosím, a pokud už je mám nikdy se v nich necítím tak jako v šatech nebo sukni, tyhle jsou simply the best :-)
I love these pants, absolutely. Although I generally do not wear pants, and if I do I never feel in them as in a dress or skirt, these are simply the best :-)


13. listopadu 2012

Kolik šperků, je moc šperků? Přijde vám moc, když se na jednom relativně malém obličeji sejdou brýle, náušnice a čelenka? Protože jsem měla na paměti slova ze stylingové kurzu o tom, že je dobré mít v dané oblasti jen jeden šperk, bylo mi jasné, že tohle je moc. Jenže já si nemůžu pomoct
:-) Čelenku potřebuji, bez brýli nedojdu ani na tramvajovou zastávku a ty náušnice jsou fakt roztomilé... :-)
How much jewelry is too much jewelry? Do you think it is too much when in one relatively small face meets glasses, earrings and headband? Because I had in mind the words of styling course  that you should have only one jewel in one area, it was clear to me that this is too much. But I can not help it :-) I need headband, without glasses I am not able to go even to the tram stop and those earrings are so cute... :-)


9. listopadu 2012

Máte někdy takové dny, že stojíte před plnou skříní a nevíte, co na sebe? Tak to se mi tenhle den taky přihodilo. Na šatech mám ráda, že nemusíte přemýšlet, co k nim jako v případě kalhot nebo sukně, prostě je oblečete a jdete :-) A jak to máte vy? Máte nějaké nouzové řešení, když se dostaví stylingová krize? :-)
Do you ever have days like that, standing in front of a full wardrobe and do not know what to wear? This happened to me that day. I like dress because you do not have to think about how to combine it with something like in the case of the pants or skirt, you simply dress and go :-) And what do you think? Do you have any alternative solution, when the styling crisis arrives? :-)


8. listopadu 2012

V poslední době jsem si uvědomila, jak málo nosím klasické modré džíny... Nevím, jestli to náhodou není proto, že je většina lidí považuje za takové "tepláky na ven", až se staly jakousi uniformou poloviny národa. Přesto jsem měla pocit, že v téhle kombinaci mezi všemi těmi postavami oblečenými v černém doslova zářím... Jak to máte se zimním oblečením vy?
Recently, I realized how little I wear classic blue jeans ... I do not know if it happened because most people consider it an "only pants for the outside", so it has become a kind of uniform for half of the nation. Still, I felt shining in this combination between all these figures dressed in black in ...  What about you and the winter clothing?


7. listopadu 2012

Konečně jsem se dostala k tomu, abych nahrála a napsala něco smysluplného na blog. A musela jsem si na to vzít dovolenou :-) Ne vážně, dneska jsem si udělala volno ze zcela jiných důvodů... Odpoledne se mimo jiné chystám vyzvednout své krásné dárečky k narozeninám a možná se stavím omrknout toho Margielu pro H&M...tedy pokud tam po nájezdu ostatních bloggerek vůbec ještě něco zbude... :-)
I finally got to it, I recorded it and write something meaningful on the blog. And I had to take a day off :-) No seriously, today I took a day off for completely different reasons ... In the afternoon, among other things, I am going to pick up my wonderful gifts for birthdays and maybe stop by to check out the Margiela for H&M. .. unless there will be after the raid other bloggers something left ... :-)


Minulý víkend / Last weekend

Už dlouho jsem nepostovala žádný víkendový příspěvek, tak tu mám pár fotek z minulého víkendu, kdy jsme s manželem byli u mých rodičů na chalupě a pouštěli draka...
I have not posted anything from weekend for a long time, so I've got some photos from the last one, when my husband and I were at my parents' cottage and flew a kite...


5. listopadu 2012

Už jsem tu jednou psala, jak moc ráda mám klobouky... jsou chvíle, kdy mě hrozně mrzí, že je už dnes nikdo nenosí... někdy stačí jen baret a člověk se cítí úplně jinak :-)
I have once written here how much I love hats ... There are times when I really regret that today no one wears them... sometimes you get just a beret and a it makes you feel totally different :-)


2. listopadu 2012

Už jsem tu jednou psala, že propadám šílenství jménem růžová :-) ale tyhle šaty budou jednoznačně nejlepším zimním kouskem nejen kvůli své barvě. Když jsem totiž vyšla ven na ulici, úplně jsem mezi všemi těmi černě oděnými lidmi zářila :-)
I've once wrote that I am succumbing to madness named pink here :-) but this dress is clearly the best piece of winter closet not just because of its color. When I had walked out on the street, I was completely shining among all those blackdressed people :-)


1. listopadu 2012

Nosíte punčocháče se vzory? Já poslední dobou moc ne, musí se s nimi opatrně, protože i s těch nejhubenějších nožek dokážou během okamžiku udělat podstavce :-) Tyhle se mi ale opravdu hodně líbily...
Do you wear tights with patterns?  I haven't been wearing it so much lately, you have to be careful, because it can make even the leanest legs instantly look like a stand :-) But these I really like...


31. října 2012

Poslední říjnový outfit a mé nové boty ze Slevomatu... Zjistila jsem, že nemám skoro žádné červené oblečení, protože ačkoli se mi červená jako barva líbí, na sobě ji téměř nesnesu. Ale červené boty a kabelka mají výjimku vždy :-)
Last October outfit and shoes from Slevomat... I find out that I have almost no red in my closet, because although I like this color, I can't almost stand wearing it. But the red shoes and handbag are always exceptions :-)


30. října 2012

Po pondělním "jezdeckém" modelu jsem se pokorně vrátila k šatům :-) Vůbec jsem se tak nějak přistihla, že teď nosím skoro pořád šaty...
After Monday's "riding" model I have humbly returned to the dress :-) I did somehow found that  I wear dresses all the time now...


29. října 2012

V pondělí jsme s manželem vyrazili do kina. Kupodivu ne na Batmana, jak by se podle fotky mohlo zdát (já tu kočičí ženu miluju :-)), ale na Jamese Bonda. Celý den jsem trpěla myšlenkou, že kombinace mých kalhot s kozačkami bude někomu evokovat německou armádu... Naštěstí mě okolí ujistilo, že spíš vypadám, že jdu jezdit na koni :-)
On Monday, my husband and I went to the movies. Surprisingly not to see Batman, as it might seem from a picture (I love Catwoman :-)), but for James Bond. All day I suffered from the idea that the combination of my pants and boots  may someone evoke the German army... Fortunately people around assured me that I look more like I'm going to ride a horse :-)